Als het even mee zit staat de oud – internationals nog dit jaar na het WK Beach en het EK dames een derde evenement te wachten, waarop men elkaar kan ontmoeten. Dit zou dan moeten zijn op een bijeenkomst, die de Gemeente Amstelveen wil organiseren als een soort eerbetoon aan de topspelers en –speelsters, die Amstelveen dankzij hun prestaties op de kaart hebben gezet als volleybalstad. Voor de mannen werd daar zelfs de basis gelegd voor de zilveren (1992) en gouden (1996) medaille op de Olympische Spelen.
Amstelveen wil nl. het idee van sportmarketeer Bob van Oosterhout, directeur van Triple Double in Eindhoven, overnemen en de aanstaande sloop van de befaamde Bankrashal tot een z.g. “event” maken. Van Oosterhout lanceerde dat idee op de website van Sportgeschiedenis.nl . Het idee kreeg meteen veel response. De plaatselijke partij BBA in Amstelveen vroeg de wethouder van Sport, Peter Bot hierin een actieve rol te gaan spelen. Peter Bot, die als volleyballer zelf vele wedstrijden in de oude Bankras had gespeeld reageerde enthousiast en nam meteen contact op met de Nevobo. Al eerder had Amstelveen besloten om het kapitale mozaïek bij de ingang van de Bankrashal te renoveren en vervolgens te verplaatsen naar de Nieuwe Bankrashal.
Het is nu het plan om beide momenten te combineren tot een bijzondere bijeenkomst, waarbij de gemeente Amstelveen de oud-topspelers en -speelsters die ooit in de Bankras hebben gespeeld, wil uitnodigen.
Van Oosterhout, die ook volleybalsponsor DELA als klant heeft, ziet grote mogelijkheden om via een “special event” het topvolleybal in Nederland een nieuwe impuls te geven. Hij vertelt: “Dankzij basketbal en nog meer volleybal is de hal legendarisch geworden. Het Bankrasmodel is een ingeburgerd woord geworden. Ik heb gehoord, dat er volleyballers zijn, die als herinnering een steen van de hal willen hebben. Welnu verkoop die voor een symbolisch bedrag. Haal de topvolleyballers van toen er bij en maak er een mooie bijeenkomst van . Misschien wordt het wel een begin van een revival voor het volleybal”, zegt hij. Bob van Oosterhout ziet het helemaal zitten en wil daarom graag bij de organisatie worden betrokken.
Toch is zijn idee niet nieuw. Peter Murphy, zelf bondscoach bij de dames geweest en daarmee Europees kampioen geworden, kwam al veel eerder met het voorstel om de vloer van hoofdveld in stukjes te zagen en voorzien van een speciaal nummer en certificaat te verkopen. Immers de zwevende vloer werd door thuisclubs AMVJ en Martinus, maar ook hun tegenstanders altijd hoog geprezen.
Een klein probleem is, dat een datum voor de sloop nog niet kan worden vastgesteld. In verband met een onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van asbest moet worden gewacht op een sloopvergunning.